Forrásvölgy VendégHáz

tökéletes
megoldás budapesTtől
egy lépésre

Látogasson el hozzánk Budapesttől csak 25 km-re található Vendégházunkba,
ahol a Budai-hegység lábánál élvezheti a zavartalan pihenést.

Házirend

FORRÁSVÖLGY VENDÉGHÁZ

Azon fáradozunk, hogy Ön pihenése ideje alatt jól érezhesse magát náluk. Mivel a szállásfoglalás több felületen és módon történik ezúton szeretnénk részletesen tájékoztatni Önt a Házirendről.

Szállásfoglalás

E-mailben (kati.schweiger@gmail.com), telefonon (+36204043484) és közvetítői oldalakon keresztül egyaránt lehetséges. Foglalását 24 órán belül írásban visszaigazoljuk. A szállás akkor tekinthető foglaltnak, ha a foglalástól számított 30 napon belül a teljes szállásdíj 50 %-át átutalja bankszámlánkra. Meg nem érkezés esetén a foglalót nem áll módunkban visszatéríteni.

Fizetés

A teljes szállásdíj és az idegenforgalmi adó kifizetése megérkezéskor történik a Bejelentkező Adatlap kitöltésével és a Házirend elfogadásával egyidejűleg az előre egyeztetett fizetési eszköz szerint. Ha a távozás az előre lefoglalt időszak vége előtt történik, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni illetve visszafizetni.

Fizetés lehetséges: készpénzben, átutalással, Szép kártyával.

Érkezés/bejelentkezés

Csak foglalással rendelkező Vendégeket tudunk a Vendégházban fogadni. A szállás adott napon délután 14.00 óra és 19.30 óra között foglalható el. 19.30 óra utáni bejelentkezés felára 1000 Ft/fő. Érkezésük pontos időpontjáról legyenek kedvesek minket előre, legalább 1 nappal érkezés előtt tájékoztatni. 

A szálláshelyet az elutazási napon 10.00 óráig kell elhagyni. Ha a Vendég az előzőekben meghatározott időpont előtt és/vagy után akarja a szobát elfoglalni vagy elhagyni jeleznie kell a Szállásadónak. Szabad kapacitás függvényében van lehetőség hosszabbításra. 16.00 óra után napi szobaár kerül felszámolásra. Ebben az esetben a szobát a továbbiakban teljes értékűen lehet használni.

A bejelentkezés menete

Bejelentkező Adatlap kitöltésére a helyszínen is van lehetőség, de előre elküldjük Vendégeiknek és köszönettel fogadjuk, ha érkezéskor már kitöltve átadják. Vendégházban a foglalás teljes fennmaradó árát kérjük bejelentkezéskor kifizetni.

Az IFA (idegenforgalmi adó) nem tartalmaz ÁFA-t, tárgyi adómentes, mértéke

500 forint /fő/éj, amit minden 18. életévét betöltött személynek készpénzzel kell fizetnie.

Lemondási feltételek

Érkezés előtti 15. napon kötbérmentesen írásban lemondható a foglalás, amelyet írásban visszaigazolunk. A 15. napon belüli lemondás, vagy meg nem érkezés estén, a szálláshely jogosult a lefoglalt éjszakák díját kötbérként felszámítani, és a kötbér összegéről kiállított számlát a vendég nevére és címére megküldeni, és azt kifizettetni a vendéggel.

A lefoglalt időpontok visszamondásakor, a foglaláshoz előre utalt összeget (foglaló, előleg) vissza nem utaljuk, azt a pénzt, a pénz érkezésekor leszámláztuk, a számlát megküldtük. Kötbérként felszámítjuk, beleszámoljuk a teljes foglalási összegbe, és a különbözetet a vendégnek visszautalásnál számlázzuk.

Szép kártyáról történt utalást visszautalni nem tudunk, csak későbbi időpontra módosítani!

Az épület és udvar zárása

Eltávozáskor és éjszakára a szobán túl az épület bejárati ajtaját és a kaput is kérjük bezárni! Az épület ajtója a kilincs felhúzását követően zárható kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak! Kulcspótlás díja 5000Ft.

Dohányzás

Csak a kijelölt helyeken szabad dohányozni! Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a Vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék. Az épületben és annak bejáratától 5 méteren belül Tilos a dohányzás!

Berendezési tárgyak használata

Teakonyhában és a konyhában található eszközöket, edényeket használat után tiszta állapotban kérjük a szekrénybe elpakolni. Kérjük a szobákban a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát, induláskor abban az állapotban adják át, ahogyan érkezéskor átvették. Az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a Vendéggel a helyszínen megtéríttetjük. Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat.

Takarítás

A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, 4 napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal díjmentesen szoba – fürdőszoba takarítást, ágynemű cserét biztosítunk. Vendégeink igényeik szerint bármikor kérhetnek szoba takarítást és ágyneműcserét, ennek díja 5000Ft/alkalom.

Szemételhelyezés, kezelés

Az épületben a Vendégek számára használható szemeteseket helyeztünk ki. Nem gyüjtjük a Vendégeink által hozott termékek (üvegek, dobozok, csomagoló anyagok stb) szemetét. Megértésüket és együttműködő segítségüket köszönjük!

Étkezés

Forrásvölgy Vendégházunk önellátó szálláshely. Kérjük az étkezés az erre kijelölt helyeken történjen! Társalgóban kialakított konyhasarokban és a főzésre alkalmas konyhában található hűtőszekrény, mikrohullámú sütő is, továbbá étkezéshez/főzéshez szükséges eszközök. A teakonyhában a Vendégház kávézáshoz térítés ellenében kapszulát, kávétejszínt, cukrot biztosít. Kérjük kedves Vendégeinket, hogy használat után a rendre, tisztaságra ügyeljenek és mindent a szekrénybe helyezzenek vissza!  A Vendégházba bármilyen élelmiszer, ital behozható.

Bográcsozás

Lehetőséget biztosítunk szabadban való ételkészítésre, ehhez a Szálláshely eszközöket (bogrács, tüzifa) előzetes kérés után biztosítja. Kérjük a tűzgyújtásra vonatkozó szabályok betartását!

Parkolás

Zárt udvarban kétágyas szobafoglalás esetén egy számára.

Internet használat

Ingyenes internet hozzáférési lehetőséget a közösségi helyiségben biztosítunk.

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát. A szobák berendezését a házból kivinni tilos!

Házi kedvenc

Szállásadó fogad kutyákat, macskákat, egyéb állatokat előzetes hozzájárulással, feltételekkel, térítés ellenében. Kutyák esetében 35 kg-ig 4000 Ft/éj, cicák esetében 2000 Ft/éj.

Kérjük, hogy házi kedvence ne legyen agresszív emberekkel és más kutyákkal szemben! Ápoltan érkezzen a vendégházban, bolhák ellen védve legyen. Hatóságilag kötelező oltásokkal rendelkeznie kell, és ezt a Gazdának bizonyítani kell tudnia. A szobákban a Kutyáknak csak a Gazdájuk által biztosított fekhelyen szabad tartózkodniuk, a szoba bármely takaróját erre nem használhatják!

Egyedül a szobában nem hagyható sem kutya, sem macska. Kérjük, legyenek tekintettel a vendégház többi Vendégeire, akár két akár négylábú. Vegyék figyelembe, hogy Vendégházunkban kutyákat nem kedvelő Vendégek is érkezhetnek, ezért kérjük, tartsa kontroll alatt a kutyát és ne engedje, hogy bárki felé kérés nélkül közeledjen. Agresszív viselkedés, a házban ugatás, Vendégpanasz esetén a Gazdát megkérjük a távozásra, Házirend megsértésére hivatkozva!

Kutya a kertben csak pórázon vezetve tartózkodhat! Kérjük, legyen szíves összeszedni, amit a kutya maga után hagy. A kutya hangos ugatással ne zavarja a pihenni vágyó Vendégeket. A kutya az étkező helyiségben kizárólag felügyelet mellett tartózkodhat. Minden egyéb állat a Szállásadóval történt megállapodásnak megfelelően hozható be a Vendégházba.

Egyéb

Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a Házirendet be nem tartó Vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból azonnal eltávolítja.

Az Intézmény területén érvényes Lovardai Házirend (társalgó helyiségben kifüggesztve) is minden Vendég számára kötelezően érvényes!

Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, a Vendégházban és kertjében 22.00-08.00 óra között tilos hangoskodni, hangosan zenét hallgatni, zenélni!

A Vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a Házirend megszegéséből származó károkért a Vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A Vendégek vagyontárgyiért a Vendégház anyagi felelősséget nem vállal!

Mint minden háztartásban, a Vendégházban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül tönkre megy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a Személyzetnek jelezni.

Hagyd magad mögött a várost, húzz bakancsot, élvezd az erdő látványát, töltekezz friss vidéki levegővel! Mindehhez kellemes pihenést és tartalmas időtöltést kívánunk!

Forrásvölgy Vendégház Csapata